Αρχική > Κατάρτιση, Υπουργείο Εργασίας, διαγωνισμοί > Ερωτήματα από αναγνώστη, για τους διαγωνισμούς του Υπουργείου Εργασίας.

Ερωτήματα από αναγνώστη, για τους διαγωνισμούς του Υπουργείου Εργασίας.

Αναφορικά με το γνωστό θέμα των διαγωνισμών – αντικειμενοστραφούς αξιολόγησης – προσφυγών κλπ. έλαβα το παρακάτω μήνυμα, το οποίο και δημοσιεύω αυτούσιο:

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

 • Την Ανακοίνωση με Α.Π. 532/3-11-2010 & 544/2-12-2010 του ΕΛΣΕΚΕΚ και τις παραινέσεις, παρακλήσεις και απειλές προς την Υπουργό Εργασίας.
 • Την ανακοίνωση με αριθμ. Πρωτοκόλλου 547/23-12-2010 του ΕΛΣΕΚΕΚ με τις παραινέσεις και απειλές προς τα μέλη του.
 • Το ενημερωτικό σημείωμα με αριθμ. Πρωτοκόλλου 369/29-12-2010 του ΠΑΣΥΚΕΚ και τις διαβεβαιώσεις του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ.Θ.Τσέκου και συγκεκριμένα το σημείο 2, για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με τους αδικηθέντες στους διαγωνισμούς του Τουρισμού και των Πρασίνων επαγγελμάτων, «ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΣΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΘΟΥΝ ΒΑΣΙΜΕΣ»
 • Την ανακοίνωση της 21/01/2011 του ΕΛΣΕΚΕΚ – χωρίς πρωτόκολλο ή αριθμό ανακοίνωσης, μετά την συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας στις 20/01/2011.
 • Το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘ. ΤΥΠΟΣ της 23/01/2011 που αφορά στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, χωρίς καμία αντίδραση από το Υπουργείο Εργασίας.
 • Το ενημερωτικό σημείωμα Νο 13/02-02-2011 του ΕΛΣΕΚΕΚ προς τα μέλη του το οποίο είναι συνέχεια της ανακοίνωσης της 21/01/2011 στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά για τις τοποθετήσεις της κας Υπουργού που αναφέρονται στο κείμενο της 2/2/2011.

Διατυπώνονται λοιπόν εύλογα και ουσιαστικά ερωτηματικά που είναι :

 
 1. Η κα Υπουργός συγκάλεσε γνωμοδοτικές επιτροπές και επιτροπές διενέργειας διαγωνισμού μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, την 07/09/2010, ενώ στα πρακτικά των εν λόγω επιτροπών αναφέρονται συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν για μεν την επιτροπή διενέργειας από 29/07/2010 – 24/11/2010 για δε των γνωμοδοτικών επιτροπών από 20/07/2010 – 16/10/2010. Πότε λοιπόν εδόθησαν οι οδηγίες κατανομής και αντικειμενοστραφούς αξιολόγησης και εφαρμόστηκαν πιστά από τις επιτροπές και πως αυτές οι οδηγίες αποτυπώνονται στα πρακτικά;
 2. Αναγνωρίζει όμως ότι έγιναν πιθανά λάθη τα οποία αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, επ’ ωφελεία ποίων και πώς;
 3. Αφού αναγνωρίζει τα λάθη, κατά παράβαση του νόμου περί δημοσίων διαγωνισμών και ειδικότερα των προκηρύξεων για τους δύο σχετικούς διαγωνισμούς δεν λαμβάνει υπόψη της τις σχετικές ενστάσεις, απαντώντας σε μερικές και απαξιώνοντας να απαντήσει σε εκείνες που έχουν πραγματικούς λόγους παρατυπιών και αδιαφανών διαδικασιών, γιατί προφανώς αδυνατεί να τα δικαιολογήσει με αντικειμενοστραφή κριτήρια.
 4. Απειλεί όσους έχουν δίκαιο, αλλά και όλο τον κλάδο, ότι εάν κάποιοι όπως έχουν νόμιμο δικαίωμα προσφύγουν στην Ελληνική δικαιοσύνη, αυτή μονομερώς θα στερήσει από όλα τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης το μοναδικό αντικείμενο απασχόλησης τους όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις της σύστασης τους. Θα στερήσει από τη χώρα έσοδα από ΕΣΠΑ 277.800.000 ευρώ και από 63.300 ανέργους, κάποιοι από τους οποίους ανήκουν και σε ειδικές ομάδες (ΕΚΟ-ΑΜΕΑ) από επιδοτήσεις και γνώση, ιδιαίτερα στα πράσινα επαγγέλματα που αναφέρει καθημερινά ο πρωθυπουργός και τον κλάδο του τουρισμού που έχει την μεγαλύτερη σημασία για την χώρα μας. (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).
 5. Απειλεί ακόμη και την κρίση των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Εάν όλα τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του ΕΛΣΕΚΕΚ είναι πραγματικά και αληθή, δεν ξέρουμε εάν πράγματι ενδιαφέρεται για την πρόοδο της χώρας ή καλύπτει ενέργειες συνεργατών της και μελών του Δ.Σ. , των 2 συνδικαλιστικών σωματείων των ΚΕΚ.
Στην περίπτωση που αυτά δεν είναι αληθή οφείλει άμεσα να τα διαψεύσει δημόσια, να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση τους συντάκτες της ανακοίνωσης και οι συντάξαντες και υπογράφοντες το κείμενο να παραιτηθούν από την εκπροσώπηση του ΕΛΣΕΚΕΚ τον οποίο δεν εκφράζουν.

Advertisements
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: