Αρχική > Υπουργείο Εργασίας, διαγωνισμοί > Αντικειμενοστραφής αξιολόγηση και διαγωνιστικές διαδικασίες του Υπουργείου Εργασίας.

Αντικειμενοστραφής αξιολόγηση και διαγωνιστικές διαδικασίες του Υπουργείου Εργασίας.

Και σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου και μιας και πολύς λόγος γίνεται για αντικειμενοστραφή αξιολόγηση και μάλιστα από τα επίσημα χείλη της Υπουργού Εργασίας, έψαξα να βρω κάποιο ορισμό ή αναφορά για το τι μπορεί να σημαίνει η αντικειμενοστραφής αξιολόγηση.
Ο αναγνώστης αναφέρεται στο εξής απόσπασμα της ενημέρωσης του ΕΛΣΕΚΕΚ, προς τα μέλη του, στις 2/2/2011:
Για το θέμα των διαγωνισμών στα Πράσινα, στον Τουρισμό, στις ΤΠΕ, στα ΕΚΟ.
η υπουργός είπε, πως μετά από πλήρη απραξία του Υπουργείου για 2 σχεδόν χρόνια, συγκάλεσε τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές και τις παρότρυνε να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους και να αξιολογήσουν τις προτάσεις στα Πράσινα και στον Τουρισμό εφαρμόζοντας α) κάποιες αρχές κατανομών, για να υπάρξουν προγράμματα σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές (νομούς) β) κανόνες αντικειμενοστραφούς αξιολόγησης.
Παρά τα λάθη που πιθανά έγιναν σε ένα τόσο μεγάλο εύρος προτάσεων η Υπουργός τόνισε πως εφαρμόσθηκαν οι παραπάνω κατευθύνσεις.
Ομολογώ πως αν και διαθέτω σχετική πείρα με θέματα αξιολόγησης αγνοούσα τον όρο αυτό.
Δυστυχώς, όμως, πιθανόν επειδή είναι πολύ προχωρημένη τεχνογνωσία δεν βρήκα κάτι σχετικό στο Ίντερνετ. Έτσι οδηγήθηκα σε κάτι που θεώρησα ότι μπορεί να είναι συναφές τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Αντιγράφω λοιπόν από το wiki.teilar.net:

Ο αντικειμενοστραφείς προγραμματισμός αποτελεί ένα ύφος ανάπτυξης που είναι βασισμένο στην έννοια ενός «αντικειμένου» – μια οντότητα που εκθέτει τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά.
όπως ακριβώς κάθε οντότητα στον πραγματικό κόσμο υπάρχει, έτσι και στον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό κάθε ομάδα αντιτίθενται από τις κοινές συμπεριφορές και τις ιδιότητές τους.
Η βιολογία ταξινομεί όλα τα σκυλιά, τις γάτες, τους ελέφαντες, και τους ανθρώπους ως θηλαστικά. Τα κοινά χαρακτηριστικά δίνουν στην κοινωνία αυτών των θηλαστικών ορισμένα κοινά στοιχεία. Στον κόσμο του αντικειμενοστραφείς προγραμματισμού η έννοια είναι παρόμοια.
Μια κατηγορία καθορίζει ότι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά είναι κοινά για έναν τύπο αντικειμένου. Συγκεκριμένα, η κατηγορία καθορίζει όλες εκείνες τις ιδιότητες και συμπεριφορές που εκτίθενται από το αντικείμενο. Η κατηγορία καθορίζει συγκεκριμένα σε ποια μηνύματα τα αντικείμενά ανταποκρίνονται.
Δεν ξέρω βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση της αντικειμενοστραφούς αξιολόγησης, ποιό ακριβώς είναι το “αντικείμενο” και ποιά τα χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά του. Αναφέρεται στην τεχνική προσφορά; Στο ΚΕΚ που υποβάλλει την τεχνική προσφορά; Σε άλλους ενδιαφερόμενους και μεσολαβούντες; Ελπίζω κάποια στιγμή να διαρρεύσει η μαγική φόρμουλα και να σας ενημερώσω περισσότερο.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι η εξέλιξη του προγραμματισμού διαχρονικά έχει περάσει από τα εξής στάδια:

Τμηματικός προγραμματισμός
Δομημένος προγραμματισμός
Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός (object-oriented programming).
Οπτικός προγραμματισμός.
Καθοδηγούμενος από γεγονότα προγραμματισμός.
Παράλληλος προγραμματισμός.
Φαντάζομαι ότι θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στις αξιολογήσεις του Υπουργείου Εργασίας (οι συνειρμοί δικοί σας):
Μετά την Αντικειμενοστραφή αξιολόγηση θα έχουμε:
Οπτική αξιολόγηση.
Καθοδηγούμενη από γεγονότα αξιολόγηση.
Παράλληλος αξιολόγηση.
Ή μήπως χρησιμοποιούνται ανάλογες μεθοδολογίες, αλλά δεν ανακοινώνονται;

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: