Αρχική > Κατάρτιση, Υπουργείο Εργασίας, διαγωνισμοί > Ανακοίνωση αποσφράγισης προσφορών διαγωνισμών του Υπουργείου Εργασίας

Ανακοίνωση αποσφράγισης προσφορών διαγωνισμών του Υπουργείου Εργασίας

Επιτέλους τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε από την “Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΚΤ” του Υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα αποσφράγισης των προσφορών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Ανοιχτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων των πράξεων:
1. «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ, ΣΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ»
2. «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ, ΣΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ»
που προκηρύχθηκαν με την υπ’ αρ. 9.13046/ 5.7606/ 23.07.2009 και 9.13047/5.7607/23.07.2009 απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».

 

και το οποίο είχε διακοπεί στις 10/9/2009.

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΕΚΤ

Ενάμισι χρόνο μετά την προκήρυξη και την υποβολή των προσφορών, επιτέλους αποφασίστηκε η “ποιοτική επιτάχυνση” της διαδικασίας “αντικειμενοστραφούς αξιολόγησης” των προσφορών.

Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών, που θήτευσαν στο Υπουργείο Εργασίας το διάστημα αυτό. Εμπαίζουν κύρια και πρωταρχικά τους ανέργους και δευτερευόντως εγκλωβίζουν και “εκβιάζουν” ένα ολόκληρο κλάδο, που επιβιώνει μέσα από αυτά τα προγράμματα. Απαξιώνουν και υποβαθμίζουν μέτρα και πολιτικές που πρωτίστως σκοπό έχουν την καταπολέμηση της ανεργίας, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται, αλλά και που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην βελτίωση της οικονομικής κρίσης.  Μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμα σε εκκρεμότητα η υλοποίηση προγραμμάτων συνολικού ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχω εκφράσει και άλλη φορά την πεποίθησή μου ότι θα έπρεπε, για λόγους ηθικής τάξης, οι διαγωνισμοί αυτοί να έχουν ακυρωθεί, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο τάχιστα και να εξαλειφθούν φαινόμενα διασπάθισης και αδιαφανούς διαχείρισης των κοινοτικών πόρων. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοθεί βάρος στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και να υιοθετηθούν ή σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστούν νέες και πιο αποτελεσματικές πρακτικές (θυμίζω ότι καρκινοβατεί το θέμα τις πιστοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης).

Από την άλλη όμως στον βαθμό που δεν υιοθετείται μια τέτοια λύση, για λόγους δήθεν απορρόφησης και δήθεν πίεσης από την πλευρά των ΚΕΚ, είναι ύποπτο και υποκρύπτει υστεροβουλία να προχωρούν με ρυθμούς χελώνας οι διαδικασίες αξιολόγησης των διαγωνισμών που έχουν προκηρυχθεί.

Πρόσφατα, άλλωστε, γίναμε μάρτυρες των τραγελαφικών καταστάσεων της “ποιοτικά επιταχυνόμενης αντικειμενοστραφούς” αξιολόγησης των 2 διαγωνισμών για θέσεις συναφείς με τον Τουρισμό και τα πράσινα επαγγέλματα, όπου περίπου το 10% των υποψηφίων αναδόχων έχουν εμπλακεί σε διαδικασίες προδικαστικών και δικαστικών προσφυγών και ασφαλιστικών μέτρων.

Διαβάζοντας βέβαια κάτω από τις γραμμές και με δεδομένο ότι η Υπουργός κα Λούκα Κατσέλη, όπως αποκαλύφθηκε και δεν διαψεύστηκε, είχε “προειδοποιήσει” ότι θα ακυρώσει όλους τους διαγωνισμούς στην περίπτωση που γίνουν δεκτές οι προσφυγές, υποθέτουμε ότι πρέπει να βρέθηκε “λύση” και είτε να κάμφθηκαν οι αντιστάσεις είτε να επιτεύχθηκε κάποιας μορφής συναίνεση.΄

Άντε βρε και σε καλή μεριά

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: